Factory 6 Media House

Factory 6 to the rescue

Factory 6 to the rescue

Er zijn meerdere groepen op Facebook die animatie of animators met sound designers in contact brengt en andersom.

Een film is 70% geluid. Eenieder die wel eens een film heeft gedownload en constateerde dat het geluid niet klopte of niet goed was kan dat beamen…

Onze vrienden van webwereld hebben een paar goede tips om dit euvel op te lossen 😉

Ga maar eens naar de nieuwe James Bond en je komt erachter dat het geluid ruk is… Wedden dat je je geld terug gaat vragen.

Afgelopen 29 mei viel mijn oog op de vraag van Bente Schoone, HBO studente Master of Animaton aan Avans in Den Bosch, of iemand haar wilde helpen met het sound design voor haar 2D handgetekende afstudeerproject.

Kleine kanttekening ze was studente en dus een beperkt budget.

Factory 6 Media House

We maken een klein sprongetje terug in de tijd, ik zat met een goede vriendin in de auto en plots hoor ik een gil “stop die vrouw valt”.

Geen twijfel, ik zet m’n auto aan de kant en wij gaan de gewonde vrouw helpen. Natuurlijk.

Tijdens het opwachten van de ambulance viel mij op hoeveel mensen gewoon doorlopen zonder te kijken en hoeveel mensen er kritiek hebben omdat ze een klein stukje om moeten lopen.

Dat zette mij aan het denken, we moeten elkaar wat meer helpen. En waarom begin ik daar niet zelf mee? Een mooiere wereld begint immers bij jezelf.

Daar ontstond het idee om eens in de zoveel tijd belangeloos een talent verder te helpen. Met aangenomen worden voor- of afstuderen van een opleiding.

Terug naar Bente.

Na wat mailverkeer gingen Bente en ik aan de slag, het resultaat: een prachtige animatie waarmee Bente en is afgestudeerd en is uitgenodigd voor de NFF Talent Feedback Sessions. YOU GO BENTE!

Wat is het leuk en inspirerend om met startende talenten aan de slag te gaan!

Factory 6 Media House