Glennis Grace

Glennis

Glennis

Glennis Grace stond in de halve finale van America’s Got Talent.

Wat zijn we met z’n allen trots op haar! En terecht…

In 2013 had ik de grote eer om voor het eerst te werken met de wonderschone stem van deze Amsterdamse.

Factory 6 bestond nog niet (de domeinnaam had ik al wel, dus er broeide iets ?) en ik was werkzaam in een geluidsstudio.

Voor een project van KPN, Tournee van de toekomst moest de stem van Glennis, welke in de studio was opgenomen gemixt en gemasterd worden zodat het klonk alsof ze haar longen uit haar lijf zong in de ArenA.

Glennis Grace stond in de Tournee van de toekomst namelijk niet in levende lijve op het podium maar werd geprojecteerd als hologram.

Voor de hologramprojectie stonden de designhelden van Live Legends aan het roer, voor de audio was ik het.

Audio, daar draai ik nu mijn handen niet voor om, vijf jaar geleden ook niet. Dus lekker mixen, galmen, EQen, beetje compressie en Glennis kon virtueel “on tour” gaan!

Voor de fans een unieke ervaring, buiten het feit dat een hologramprojectie bizar is om te zien, kon je je opgeven om een heus duet te doen met Glennis. Hoe vet is dat?!

Uiteraard heb ik in mijn studio keihard alle nummers van Glennis tot duet verheven. Hoe goed ik ben met audio, zo slecht kan ik zingen. Sorry, dat is de trieste waarheid.

 

Vijf jaar later staat deze Nederlandse superster in de halve finale van America’s Got Talent. Niet als hologram, maar in levende lijve. Glennis pak ze!